Länkar om tobak

 • rökt tobak--------------------------------rökta tobaksblad
  Aromatisk eldtorkad
    botas med rök från öppen eld. I USA är det odlas i norra mellersta Tennessee, centrala Kentucky och  Virginia . Eldtorkad tobak odlas i  Kentucky och  Tennessee  används i vissa tuggar tobak, snus, cigaretter och som en krydda i piptobak blandningar. En annan eldtorkad tobak är  Latakia , som produceras från orientaliska sorter av  N. tabacum . Bladen är botas och rökt över pyrande eldar lokala lövträd och aromatiska buskar i Cypern  och  Syrien .

  virginia---------------------------------virginia


 • Bright tobak , är Bright allmänt känd som "Virginia tobak", ofta utan hänsyn till den stat där de planteras. Före den  amerikanska inbördeskriget , de flesta tobak som odlas i USA var eldtorkad dark-blad. Denna typ av tobak planterades i bördiga lågland, använde en robust mängd blad, och var antingen brand botas eller lufttorkad. De flesta kanadensiska cigaretter är tillverkade av 100% ren Virginia tobak.
  Burley tobaksfrö----------------------------------------------Burley tobaksfrö

 • Burley tobak , är en lufttorkad tobak som används främst för  cigarett  produktion. I USA är Burley tobaksplantor startade från pall frön placeras i polystyren brickor flöt på en bädd av befruktat vatten i mars eller april.

  cavendish............................cavendish
 • Cavendish  är en process för härdning och en metod för att skära tobaks än en typ. Bearbetningen och snittet används för att få fram den naturliga söta smaken i tobaken.Cavendish kan produceras från alla typer av tobak, men är oftast en av, eller en blandning av  Kentucky , Virginia , och  burley , och används mest för piptobak och cigarrer.

  .....
 • Criollo tobak  är en typ av tobak, används främst vid tillverkning av  cigarrer . Det var, av de flesta konton, en av de ursprungliga  kubanska  tobakssorter som uppstod kring tiden för  Columbus .


  ......


 • Dokha , är en tobak som ursprungligen odlats i  Iran , blandat med löv, bark och örter för rökning i
  en  midwakh .

  .......
 • Turkisk tobak , är en soltorkad, mycket aromatiska, små blad sort ( Nicotiana tabacum ) som odlas i  Turkiet ,  Grekland ,  Bulgarien och Makedonien . Ursprungligen odlas i regioner som historiskt en del av det  ottomanska imperiet , är det också känt som "orientalisk". Många av de tidiga cigarettmärken gjordes helt eller nästan helt av turkisk tobak; idag, är dess huvudsakliga användning i blandningar av rör och speciellt cigarett tobak (en typisk amerikansk cigarett är en blandning av ljus Virginia, Burley och turkiska).

  .........
 • Perique , en bonde som heter Pierre Chenet krediteras med först vända denna lokala tobak i Perique år 1824 genom tekniken med tryck jäsning. Anses det  tryffel  i  rör tobak, det används som en komponent i många blended rör tobak, men är för stark att rökas rent. Vid ett tillfälle var det nyligen fuktig Perique också tuggas, men ingen säljs nu för detta ändamål. Det är oftast blandas med ren Virginia att låna krydda, styrka, och svalka till blandningen.
                

 • Shade tobak , odlas i  Connecticut  och  Massachusetts . Tidiga Connecticut  kolonister  som förvärvats från indianerna för vana att röka tobak i rör, och började odla växten kommersiellt, även om  puritanerna  hänvisade till det som den "onda ogräs". Den Connecticut skugga  Industrin har klarat några större  katastrofer , inklusive en förödande hagelstorm  1929, och en epidemi av brun fläck svamp under 2000, men är nu riskerar att försvinna helt och hållet, med tanke på det ökade värdet på marken.
                   

 • Vit burley , 1865, George Webb i  Brown County ,  Ohio  planterade röda  Burley  frön han hade köpt, och fann
  att några av plantorna hade en vitaktig, sjukligt utseende.Den lufttorkad blad visade sig vara mer mild än andra typer av tobak.

                   

 • Wild tobak , är hemma i sydvästra USA,  Mexiko och delar av  Sydamerika . Dess botaniska namn är  Nicotiana rustica .
 • Y1  är en stam av tobak  Korsning  av  Brown & Williamson  på 1970-talet för att få en ovanligt hög  nikotin  halt. Under 1990-talet, USA  Food and Drug Administration (FDA) använde det som bevis för att  tobaksbolagen  avsikt var manipulera nikotininnehållet i  cigaretter . [20]

 

Ytterligare information:  Tobaksvaror

Tobak konsumeras i många former och genom ett antal olika metoder. Nedan följer exempel som inkluderar, men inte begränsade till, sådana former och användning.

 

                 

 

 • Beedi  är tunna, ofta smaksatta cigaretter från  Indien  tillverkade av tobak inlindad i en  tendu  blad, och säkras med färgad tråd vid den ena änden.

                   

 • Tuggtobak  är det äldsta sättet att konsumera tobaksblad. Det konsumeras oralt, i två former: genom sötade trådar, eller i en strimlad form. När konsumerar lång sötade strängarna är tobak lätt tuggas och kompakteras till en boll. När konsumerar strimlad tobak, är små belopp placerade i botten läppen, mellan tandköttet och tänderna, där det är lätt komprimeras, så det kan ofta kallas  doppa tobak . Båda metoderna stimulera salivkörtlarna, vilket ledde till utvecklingen av spottkoppen .


 • Cigarrer  är tätt rullade buntar av torkade och jästa tobak som antänds så dess rök kan dras in i rökarens mun.
 • Cigaretter  är en produkt konsumeras genom inandning av rök och tillverkas av härdade och fint skurna tobaksblad och rekonstituerad tobak, ofta i kombination med andra tillsatser, sedan rullade in i en papperscylinder.
 • Krämig snuffs  är tobakspasta, som består av tobak, kryddnejlika olja, glycerin, spearmint, mentol och kamfer, och säljs i en tandkrämstub. Det är främst marknadsförs till kvinnor i  Indien , och är känd under varumärkena IPCO (gjord av Asha Industries), Denobac, Tona, Ganesh . Det är lokalt känd som "mishri" i vissa delar av Maharashtra.
 • Dopp tobak  är en form av  rökfri tobak . Dip är ibland kallad "tugga", och på grund av detta, är det vanligen förväxlas med  tuggtobak , som omfattar ett bredare utbud av produkter. En liten klump av dip är "kläms" ur formen och placeras mellan den nedre eller överläppen och tandköttet.
 • Gutka  är en beredning av krossad betelnöt, tobak, och söta eller salta aromer. Den tillverkas i Indien och exporteras till ett fåtal andra länder. En milt stimulerande, det säljs över hela Indien i små, enskilda stora paket.
 • Pipa  är en enkel eller flera skaft (ofta glas-baserad) vattenledning för rökning. Vattenpipor användes först i Indien och Persien, [41]  vattenpipa har fått enorma popularitet, särskilt i Mellanöstern. En vattenpipa fungerar genom vattenfiltrering och indirekt värme. Den kan användas för att röka växtbaserade frukter eller  moassel , en blandning av tobak, smaksättning och  honung  eller  glycerin .
 • Kreteks  är cigaretter tillverkade med en komplex blandning av tobak, kryddnejlika och en arom "sås". Det var först introducerades på 1880-talet i Kudus, Java, för att leverera läkemedel  eugenol  av kryddnejlika till lungorna.
 • Roll-din-egen , ofta kallad "Rollies" eller "roll-ups", är relativt populär i vissa europeiska länder. Dessa framställs från lösa tobak, cigarettpapper och filter alla köpt separat. De är oftast billigare att göra.
 • Piprökande  består typiskt av en liten kammare (skålen) för förbränning av tobaken att rökas och ett tunt skaft (skaft) som slutar i ett munstycke (i bitar). Strimlade bitar av tobak placeras in i kammaren och antänds.
 • Snus  är en mark rökfri tobaksprodukt, inhaleras eller "putsade" genom näsan. Om att hänvisa specifikt till muntligen konsumeras  snus  se  doppa tobak .
 • Snus  är en ång-härdad fuktigt pulver  tobaks  produkt som inte är jäst, och inducerar inte salivering. Den används genom att placera den i munnen mot tandköttet under en utsträckt tidsperiod. Det är en form av  snus  som används på ett sätt som liknar amerikansk  doppa tobak , men kräver inte regelbunden spotta.
 • Aktuell tobak pasta  ibland usedas en behandling för  geting ,  bålgeting ,  brand myra ,  skorpion , och  bistick . [42]  Ett belopp motsvarande innehållet i en cigarett är mosade i en kopp med ungefär en 0,5 till 1 tesked vatten för att göra en pasta som sedan appliceras på det drabbade området.
 • Tobaks vatten  är en traditionell  organisk  insekticid  som används i den inhemska  trädgårdsarbete . Tobak damm kan användas på liknande sätt. Den framställs genom kokning stark tobak i vatten, eller genom stöp tobaken i vatten under en längre period. När svalnat, kan blandningen appliceras som en spray, eller "målade" på att bladen av trädgårdsväxter, där det dödar insekter. Tobak är dock förbjudna att använda som bekämpningsmedel i certifierad ekologisk produktion.

  Andra-källor

 • tobakshistoria-about

  Tidpunkter-tobakens-historia-1

  Tidpunkter-tobakens-historia-2
  Tidpunkter-tobakens-historia-3
 • Tidpunkter-tobakens-historia-4

   

How to grow tobacco

Huvudsaklig artikel:  Typer av tobak

Det finns ett antal olika typer av tobak som inkluderar, men är inte begränsade till:

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)